ChokladpajEn läcker paj med god, mjuk chokladfyllning. Perfekt när du vill variera kladdkakan lite och baka någonting extra festligt! Du behöver:Pajdegen
Fyllningen
Gör så här:Finhacka smöret och blanda med mjöl, socker och vanilj. Arbeta samman till en slät pajdeg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm. Förgärdda pajskalet 5 minuter i 200 grader eller tills det börjar ta färg. Smält chokladen, helst i vattenbad. Vispa ägg och socker kraftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och sirap. Rör till sist ner chokladen. Slå fyllningen i pajskalet och grädda i 10-12 minuter i 200 grader. Låt pajen svalna helt och kyl i kylskåp. Pajen vinner på att stå någon dag innan den serveras. Dekorera med pudrat florsocker och servera med grädde eller vaniljglass! Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Kommentar av
Smulan
15 juni 2011
Vaniljpulver? Är det samma sak som vaniljsocker, eller? Kommentar av
Hannah
7 januari 2011
Funkar det med vit choklad och ljus sirap? :) Kommentar av
vanessa
28 november 2010
måste man ta sirap? Kommentar av
Heckler
18 november 2010
Gjorde denna pajen förra veckan när jag hade några vänner hemma på besök. Ställde fram pajen och gick in för att vispa grädden, när jag kom tillbaka var bara min bit kvar... Säger en hel del om denna pajen! Svar av gottegris
28 december 2010
nice.. (: Kommentar av
Catta
19 oktober 2009
Kan man fysa pajen?
Redaktionens kommentar
Jadå, det går fint.
Kommentar av
anna &/ celia
30 oktober 2009
haha nu står pajen i ungnen och är snart klar, den ser fantastiskt god ut xD Kommentar av
penny
8 juli 2009
jag glömde potatismjöl.. fungerar majsmjöl? Snälla svara:)
Redaktionens kommentar
Majsmjöl kan nog ge lite bismak . (Om du inte menar majsstärkelse?)
Kommentar av
osignerat
8 juli 2009
tack för receptet Kommentar av
Emma
8 december 2009
Mycket god paj, speciellt när den har stått några dagar! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Rostade tillbehörEgna rotfruktschips till helgenDet är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys. KladdkakorGodaste kakanEn kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan! NaketkornNordiskt risVitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
efterlyser recept på paj för glutenallergiker