ChokladkakaEn härligt kladdig variant, helt utan ägg! Du behöver:
Gör så här:Smält smöret och blanda ner sirapen. Blanda ner sockret och vispa ner torrvarorna. Rör ner grädden och rör till en jämn smet. Slå i en smord form och grädda i 180 grader i 20 minuter.
Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Redaktionens kommentar
Kakan blir inte densamma om grädden utesluts, välj i så fall hellre ett annat recept.
Kommentar av
Bella
14 juli 2011
Jag undrar bara om det är så att man måste ha kladdkakan inne i frysen efter den är färdig? och i så fall, hur länge?? Och finns det några mer tips som ni kanske kan dela med er för jag ska baka en kladdkaka till min pojkvän och jag vill att den ska bli perfekt! Någon tipsade om att man skulle hacka chocklad över kakan så den blir ännu godare? Ska man ta DAIM eller vanlig mörk chocklad, kom helst med så många tips ni kan!!... Svar av Namn/signatur
20 september 2011
15min Svar av Namn/signatur
20 september 2011
smält chockladen och sen häll på kladdkakan Svar av Gravid
1 april 2012
Att ha dumle på är riktigt kanon! Om du strör ut några, eller en påse ;), och sen in i ugn enligt recept blir det fantastiskt... Alt kan man ha i en liten skvätt whiskey eller likör för att ge den en lite mer vuxen smak... Kommentar av
Rogin
5 juli 2011
ska ser om det är got.. !! hoppas! Svar av Namn/signatur
7 oktober 2011
Det är säkert gott;) Kommentar av
osignerat
28 april 2011
hur stor form då??
Redaktionens kommentar
24-26 cm i diameter brukar bli bra.
Kommentar av
Johan
14 april 2011
Riktigt god och chokladig. Blev lite knäckig i kanten och lagom kladdig i mitten. Blir en till i helgen! Kommentar av
Bjoern
1 mars 2011
Bjöd mina klasskamrater på den här rackarn. De avgudade den och gav den snabbt tillnamnet "PMS-botemedel". Tänk bara på att inte ha kakan för länge i ugnen och att den MÅSTE stelna - helst i frysen. Den är nämligen en trögflytande smet när den kommer direkt ur ugnen. Lycka till med att bota er PMS! Kommentar av
Stina
27 februari 2011
Jag tycker att det här receptet är det bästa jag provat! Super! Kommentar av
Bakerskan
1 januari 2011
Inget bra recept alls!! Gjorde exakt som det stod i receptet men det blev ju bara en kladdig smet och inte en kaka av det. Hade ändå den 15 längre i ugnen. Värdelöst! Svar av Namn/signatur
20 september 2011
de är för att du måste vänta 10 min innan du skär den Kommentar av
Erra
15 mars 2010
Smeten var jättegod, men själva kakan var ganska torr, enligt mig. Kommentar av
Lisa Simonsson
3 oktober 2009
Tjenixen alla kladdkakeälskare! Det är dags att smöra formen och köra in smeten i ugnen! Det här receptet skulle till och med Ernst Kirschteiger älska! Hoppas kakan smakar! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? MuffinsRäddningen i en veckad pappersformNär det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen! ViltfärslimpaVilt ger smakenVisst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Kan man göra kakan utan grädde eller är det ett måste?