Kladdkaka med krisp
En udda kladdkaka som passar alla riktigt sötsugna! Platsar lätt på barnkalaset men skäms inte för sig när finaste kaffeservisen kommer fram. Använd chokladdoppade puffar eller variera med cornflakes.
Du behöver:
-
1 dl ljus sirap
-
2 dl socker, gärna råsocker
-
2 msk grädde
-
2 ägg
-
75 gram smör eller margarin
-
1/2 dl kakao
-
1 1/2 dl vetemjöl
-
2 dl rispuffar med chokladsmak, eller cornflakes
Gör så här:
Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Värm under omrörning tills allt smält och kokat samman till en jämn smet. Tag bort smeten från plattan.
Blanda samman vetemjöl och kakao.
Rör eller vispa ner äggen i kolakrämen, rör ner torrvarorna och bland om tills smeten är slät.
Smöj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.
Häll smeten i formen och strö ut rispuffar jämnt över hela ytan. Låt gärna puffarna sjunka ner i ytan några minuter innan du ställer kakan i ugn.
Grädda i 175 grader i 15-18 minuter. Låt kakan svalna något och servera sedan ljummen med vispad grädde eller färska bär.