Svar av Namn/signatur
20 februari 2013
Ja det kan man, även vanlig kaka går bra...men där finns en tendens att sockerkakan "faller in" i stället för att bli hög, iaf för mig. Svar av Haddock
25 november 2022
Tänk bara på att smör är oftast 80% fett och olja 100%, detta gör att 100gram smör motsvaras av ca 0,8dl olja helst något mindre enligt mig. Baket blir lätt för fett och kladdigt med för stor mängd olja- mitt tips är att ta lite mindre än vad du tror behövs. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fisk i ugnÄppelfylld laxHelstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat! ViltskavVildare matlagningVilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär! En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
kan man baka kladd kaka med olja??