Recept på citronkladdkaka?
Hej! Jag bakade en suverän citrokladdkaka för några år sedan och har tyvärr inte kvar receptet. Vill minnas att jag hittade det här, men finner det inte. Minns jag fel, eller har du något bra recept på just kladdkaka med citron? Tack!
- Anna
Något sådant recept har vi inte haft, så vitt jag vet. Men det låter väldigt gott - kanske vi provar ut något! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KakorÄppelfest!Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka. KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar! BrowniesLyxiga browniesVi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hej Anna jag frågade på fb och fick detta recept (sorry om det inte är tillåtet)
Helen Ståhls recept på Citron kladdkaka
Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar
Ingredienser:
150 g smör
1 st citron
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Garnering:
ca 1 msk florsocker
Servering:
ca 5 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
Tvätta citronen och torka den torr.
Riv citronskalet på ett rivjärn.
Skär citronen mitt itu och pressa ur saften, använd gärna en citruspress.
Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden.
Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.