Kladdkakemuffins

Du behöver:

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda torrvarorna och blanda ner i smeten. Till sist, tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar. Provbaka en muffins i cirka 12 minuter, förläng tiden om den verkar för kladdig!

Lägg upp muffins i en skål och pudra över florsocker.

Receptet räcker till cirka 10 stora muffins.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Johanna Sjöberg
30 juni 2014

Mm så goda bästa som finns

Kommentar av Lisa
4 oktober 2012

Jätte goda :D typ det bästa som finns

Kommentar av Celine
8 april 2012

Tack vare detta recept är jag nu proffs på att göra kladdkakor. Det går inte en månad utan att jag gör minst en sats ;)

Kommentar av osignerat
29 januari 2012

Supergoda, perfekt till kaffe!!!

Kommentar av osignerat
12 januari 2012

Jag har bara kommit så långt att smeten är klar!!!!! Den är supergod!!! Mvh Ebba och Carolina :) =)

Kommentar av mee<333 (på moviestarplanet.se)
5 november 2011

Man SKA äta dom med sked! :D

Kommentar av osignerat
5 november 2011

Tycker om när de är riktigt kladdiga. Vispa då med gaffel och inte elvisp.Blir för luftiga då. De verkar smetiga när de är varma, men ställ dem i kylen ett tag så ska ni se!! Samma sak med kladdkakor :).

Kommentar av Angelica, 16år
24 oktober 2011

Dom står och gräddar i ugnen, ser jättegoda ut än så länge!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2011

Tjatjja...

Kommentar av osignerat
18 augusti 2011

Världens bästa kladdkakemuffins! :D<3

Svar av Namn/signatur
4 oktober 2011

Jag vet, du är bäst sötnos! Älskar dig, din kille! ;*<3

Svar av Doa
4 oktober 2011

Jag älskar dig med! Du är så himla sööööt! ;*<3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se

Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

smulpaj.se


Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

Doften av nybakat bröd gör det lättare att vakna. Och hjälper säkert om du skulle ha vaknat på fel sida…
Oavsett om du vill gå upp tidigt och sätta bullarna på jäsning medan du tar en extra sovstund eller jäsa bröd över natten finns det bra recept att tillgå.
Favoriter som vetekakor, franskbrödbullar eller tekakor är ljusa klassiker som alltid passar. Havrebullar med russin är ett smakrikt sätt att börja dagen. Och fiberbullar eller långjästa grahamsbullar ett grövre alternativ. Prova gärna att jäsa bullarna svalt över natten så kan du fort fixa nybakat bröd på morgonen!
Kan du inte välja sort eller vill bjuda på flera slags bullar på morgonen är förslaget ett nytt recept på tre sorters bullar av en deg! Ett bra sätt att starta dagen på och få variation på frukosten. God morgon!

 frukostbullar.se