Kladdkakan blir sockerkaka?
Jag gör kladdkakan EXAKT som det står på receptet, och jag har provat flera olika recept. Men det blir mer som en sockerkaka. Och jag gör ju exakt i den ordning o mängd det står. Några tips?
- Cicci
Det är svårt att svara på vad som gått snett. Några tips att prova: Baka kakan kortare tid, ta ut den för tidigt ur ugnen och låt den sedan stå och svalna i formen. Sänk värmen något. Öka mängden vätska i receptet. öka mängden fett något i receptet. / Prova något av detta och lycka till! Kommentar av
Palle P
11 augusti 2011
Jag har upptäckt att kladdkakan inte alls blir bra när jag gör den i teflomform. Den blir antingen inte kladdig alls eller lös. Är det något du märkt? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka! SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin! OmelettSäg omelett!När magen kurrar kan det vara svårt att tänka ut något gott att laga. Men med några ägg och valfri fyllning är du i land! Omelett är lätt att lyckas med och går dessutom riktigt snabbt. Varför inte en hederlig bondomelett? Eller sväng ihop en gräddig svampstuvning och laga svampomelett som inte lämnar någon hungrig. Ta fram största stekjärnet, fyll salladsskålen och bjud gästerna på en omelett med fetaost och oliver direkt ur pannan. Snabbmat för alla smaker! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Tänk på att inte vispa socker och ägg poröst, utan bara vispa en kort kort stund