Glutenfri kladdkakaEn glutenfri kaka som inte behöver gräddas. Du behöver:Botten: Cirka 250 g mandelmassa (Gå även med marsipan) Fyllning:
Gör så här:Kavla mandelmassan mellan oljat smörgåspapper eller plastfolie så den täcker en form på 22-26 cm med löstagbar kant. Klä formen med mandelmassan. Smält smöret och tillsätt grädden. Låt blandningen koka upp och ställ av kastrullen. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och blanda eventuellt i romen. Slå smeten i formen och ställ kallt, gärna över natten eller till kakan stelnat. Skär i smala bitar och servera. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Kommentar av
johanna
31 oktober 2008
Riktigt fluffig och god. Gjorde den med laktosfritt smör så passade den både för laktos- och glutenallergikerna. Tjo! Kommentar av
Helen
11 juni 2008
att baka glutenfri kladdkaka kan även göras på glutenfri mix. Den får en härligt kladdig konsistens, och blir bättre än vetemjölsbaserade kladdkakor ... MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarAndra bullarGrovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen. EfterrätterFavorit chokladNågon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg! KrutongerTillbehören som lyfter maten
Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
bra att ni har gort för dom som har allergi ``SOM jag`` för det brukar dom inte ha på baksidorna , men det ä bara att byta ut mjölet mot glutenfritt TEX majsmjöl eller potatis mjöl.förästen fatta nada av det här receptet ? =S<3