Glutenfri kladdkakaEn glutenfri kaka som inte behöver gräddas. Du behöver:Botten: Cirka 250 g mandelmassa (Gå även med marsipan) Fyllning:
Gör så här:Kavla mandelmassan mellan oljat smörgåspapper eller plastfolie så den täcker en form på 22-26 cm med löstagbar kant. Klä formen med mandelmassan. Smält smöret och tillsätt grädden. Låt blandningen koka upp och ställ av kastrullen. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och blanda eventuellt i romen. Slå smeten i formen och ställ kallt, gärna över natten eller till kakan stelnat. Skär i smala bitar och servera. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Kommentar av
johanna
31 oktober 2008
Riktigt fluffig och god. Gjorde den med laktosfritt smör så passade den både för laktos- och glutenallergikerna. Tjo! Kommentar av
Helen
11 juni 2008
att baka glutenfri kladdkaka kan även göras på glutenfri mix. Den får en härligt kladdig konsistens, och blir bättre än vetemjölsbaserade kladdkakor ... MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.
Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
bra att ni har gort för dom som har allergi ``SOM jag`` för det brukar dom inte ha på baksidorna , men det ä bara att byta ut mjölet mot glutenfritt TEX majsmjöl eller potatis mjöl.förästen fatta nada av det här receptet ? =S<3