Kladdkaka med mandelmassa och chokladEn härlig kladdkaka med riven mandelmassa och hackad choklad i kakan. Du behöver:
Gör så här:Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Skär smör i bitar och smält det i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med chokladen. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vanilj, salt och kakao i en bunke. Rör ner sockret i smöret. Blanda sedan ner äggen ett och ett. Rör ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät. Blanda försiktigt ner mandelmassan och den hackade chokladen - rör inte så mycket så att mandelmassan löses upp. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 16-18 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras. Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Förr las lutfisken i blöt till Annadagen, nionde december, men gamla traditioner ger vika för nya. Förbered pepparkaksbaket kvällen innan genom att göra degen klar och ställa den svalt. Vårt nya grundrecept på pepparkakor är gjort på farinsocker och har härligt kryddig smak. Läs våra tips om du är osäker inför baket! Det finns gott om recept att välja på, såväl skurna pepparkakor som vita pepparkakor. Kanske ska barnen vara med och baka? Ladda upp med extra kavlar, förkläden och en rejäl omgång kristyr. Det är nämligen väldigt roligt att dekorera pepparkakorna! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|