Tips!Några tips när du bakar din kladdkaka:
Vispa försiktigt!
Grädda med måtta!
Välj rätt form.
Prova olika formar.
Baka i mikro.
Kommentar av
Schnigl
7 december 2009
Blir det verkligen gott med potatis/rödbeta + kladdkaka? Det känns ju inte riktigt som om mat och godis riktigt hör ihop...? Kommentar av
//kladdkaks bagaren
24 januari 2010
Tack för tipsen dom är jättebra Kommentar av
Snabbkladdis
10 april 2009
Gräddar alltid min kladdkaka i micron och har så gjort sen det var modernt med tights sist :) När jag är själv och sugen mickrar jag en portion (1/3 sats typ) i en låg plastbytta som är tillför att förvara mat i frysen men när jag gör en portion minskar jag tiden till 2,5 min. Man får prova sig fram. Ska nog göra det i kväll tror jag, blev sugen nu. Kommentar av
rubicus
19 mars 2009
Att köra en metallform i micron är ju helt klart olämpligt. Någon som har ett bra tips på en bra form att använda i stället?
Redaktionens kommentar
De flesta ugnsfasta formar brukar tåla micro, glas eller porslin.
Kommentar av
Julia
1 april 2010
Hur länge ska den vara i ugnen ?
Redaktionens kommentar
15-20 minuter, beroende på ugn, form och värme.
Kommentar av
Jenny
6 april 2010
Häll i lite kokos så får du en god kokoskladdkaka =) Svar av t
7 september 2010
funkar även att använda kokosen som "ströbröd" Kommentar av
Karla
29 april 2010
vilken kaka är godast? Svar av Ella
23 juli 2010
Jag brukar göra vanlig kladdkaka men hacka mörk choklad och lägga i och senv hyvla dubbelnougat över kakan! :) Svar av DuVetJag
16 juli 2011
kolla i receptet bara ;) Kommentar av
Ami
2 juni 2010
Kan man frysa kladdkaka, bli det bra när man tinar upp den, ska baka en 4-5 st till en fest på lördag? Svar av Lina
24 juni 2010
Alla gånger jag har fryst har det gått jättebra. Speciellt om den har blivit FÖR kladdig då blir det jättegod och seg när den är lite halvtinad. :) Kommentar av
G
4 juli 2010
bra tips! Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! JulbrödHembakat bröd till julDet är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar. Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! GrönkålGrönkål + pasta = santEn snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd. Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet? Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Bakar jag kladdkakan enligt grundreceptet får jag alltid en tjock skorpa på kakan. Provade en gång att byta ut lite av mjölet mot en fint riven kall kokt potatis. Skorpan blev tunn o fin, precis som de man köper färdiga i butiken... Funkar även fint med en fint riven kall kokt rödbeta, lite rödare kaka, men saftig!
Värt ett försök!