Vanlig kladdkakaKlassiskt, enkelt och så gott! Du behöver:
Gör så här:Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.
Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Jessica
5 januari 2016
Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn? Kommentar av
Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013
Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället? Svar av Namn/signatur
18 november 2013
nej, ta vaniljsocker istället Kommentar av
Josefine
10 oktober 2013
Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :) Kommentar av
Emma
24 september 2013
Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd.. Kommentar av
Davidoffen
22 januari 2013
Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :) Kommentar av
Kladdkak-älskaren
23 november 2012
För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne? Svar av Anastasia
11 december 2012
15 min. Kommentar av
Banana
29 augusti 2012
Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept! Kommentar av
Greta
27 juni 2012
Vad betyder slå smeten?
Redaktionens kommentar
Att slå smeten i formen är detsamma som att hälla den i formen.
Kommentar av
Reyhan
1 juni 2012
Vad betyder krm?
Redaktionens kommentar
Kryddmått - som är 1 milliliter.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenDet är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta. SöndagsstekEgen rostbiffSkippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med. FruktfestÄppel, päppel... paj!Det är klart att pajen kommer först – vem kan motstå en nygräddad äppelpaj med vaniljsås? Variera och gör smulpaj med havretäcke eller smaksätt med kanel. Har du bråttom men har äppelmos hemma kan du laga äppelpaj av det! Några burkar äppelmos är förresten ett måste i skafferiet – lätt och gott att göra själv. Smaksätt mazariner till söndagsfikat. Eller stek äpplen i ugn och servera med hemgjord vaniljglass, enklare och godare är det svårt att få det! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
En nou in het Nederlands.