Kladdkaka med lakritsKladdkaka måste inte smaka choklad. Tvärtom! Laga kladdkaka med lakrits och njut! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 180 grader. Smöra en form, 26-28 cm i diameter. Gärna med löstagbar kant, men kakan kan också gräddas i en pajform. Smält smöret. Rör samman ägg, socker eventuell sirap, citronskal* och smör. Blanda samman mjöl, lakrits och bakpulver. Rör ner torrvarorna och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och strö över lite lakrits. Grädda i 16-18 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna innan den serveras tillsammans med grädde eller vaniljglass. * Sirap ger en lite mörkare färg till kakan men kan ibland vara svårt att hitta i butiken. Citronskal ger kakan lite citrussmak. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaRuccolaKnaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola. SmulpajSolmogna bär i smulpajDen enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar! LakritskakaSvart som lakritsDet är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
var finns det att få tag i lakris oulver