![]() ![]() Kladdkaka med lakrits![]() Kladdkaka måste inte smaka choklad. Tvärtom! Laga kladdkaka med lakrits och njut! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 180 grader. Smöra en form, 26-28 cm i diameter. Gärna med löstagbar kant, men kakan kan också gräddas i en pajform. Smält smöret. Rör samman ägg, socker eventuell sirap, citronskal* och smör. Blanda samman mjöl, lakrits och bakpulver. Rör ner torrvarorna och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och strö över lite lakrits. Grädda i 16-18 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna innan den serveras tillsammans med grädde eller vaniljglass. * Sirap ger en lite mörkare färg till kakan men kan ibland vara svårt att hitta i butiken. Citronskal ger kakan lite citrussmak. ![]() ![]() ![]()
|
|
var finns det att få tag i lakris oulver