När passar brun farin?
När passar brunt farinsocker? Vad är skillnaden i smak och upplevelse mellan denna typ av socker och vitt strösocker?
- Di
Brun farin är en blandning av vitt socker och råsockersirap. Farin har en egen smak, lite kryddig. Ett litet stänk av lakrits? Lite bränd smak? Farin fungerar utmärkt ihop med choklad, det ger en extra smak åt många kakor, åt varm choklad. Farin ger också färg åt mat och bakverk. Det går att använda i bland annat marinader, paneringar, men framförallt i bakverk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? MorotskakaMorotskaka + limeDet pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan! PastapyttLättlagad svamplyxVi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|