![]() ![]() Kladdkaka med choklad och mintDu behöver:
Gör så här:Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen och fem bitar av mintchokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin. Rör samman torrvarorna. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt eventuellt pepparmintsolja. Rör slätt och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i cirka 180 grader i cirka 25 minuter. Lägg ut de återstående fem mintchokladbitarna, låt dem smälta ner i ytan. Ställ kakan kallt, hellst över natten. (Kakan behöver tid i kylen för att stelna helt.) Serveras kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
![]() ![]() 8 december 2009
ojjj det är något nytt som måste smakas! ![]() ![]() ![]() 14 maj 2009
det verkar inte som att det e många som har smakat den här kakan men ja ska ialla fall pröva!!;D <3 ![]() ![]() ![]() 24 april 2009
ja ska pröva.. ![]() ![]() ![]() 25 februari 2010
denna verkar ricktigt NICE, måste prova <3 :)) ![]() ![]() ![]() 27 mars 2010
har man inte after eight går det lika bra med selleri, nää skojar bara. Men jag brukar använda pepparmint smaksättare ![]() ![]() ![]() 30 april 2010
Nog den godast kladdkaka jag ätit! ![]() ![]() ![]() 7 juni 2010
Inte särskilt god, smaken av mint var för dominant. ![]() ![]() ![]() 3 september 2010
Ett tips att få mintsmak är om man har Chokladtimjan, en otroligt god krydda/ört som passar perfekt att grovhacka och ha i kladdkakan! Väl värd att ha i kryddlandet! ![]() ![]() ![]() 20 september 2010
jag använde mintkrokant marabouchoklad istället för after eihgt och det blev riktigt gott, älskar och baka och kladdkaka är aldrig fel! är även gott om man har i non stop :) <3 ![]() ![]() ![]() 6 november 2010
Hade du 100g mörk choklad plus 10 bitar mintkrokant eller använde du bara 100g minkrokant i receptet? ![]() Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
![]() ![]() ![]()
|
|
Helt underbar god är den :D <3