Kakan blir inte kladdig?
Jag kan helt enkelt inte lyckas med att få mina kakor kladdiga, har börjat fundera på om det är något fel på ugnen. Antingen jäser den och blir som en sockerkaka eller så blir den smetig. Jag vill ju ha den så där härligt seg och kladdig! Jag ska prova ditt recept här någon dag, receptet jag har provat tidigare är: 2 ägg 2,5 dl socker 1,5 tsk vanillinsocker 3 msk kakao 1,5 dl vetemjöl ca 100gr margarin Jag vispar ihop ägg och socker, blandar i allt annat och kör i ugnen, 175 grader i ca 15 min så blir den smetig, ca 20 min så blir det sockerkaka av det! Jag förstår inte varför den ens jäser, jag har ju inget bakpulver i!
- Max
Visst borde det bli en kladdkaka av receptet. Det är inte lätt att gissa vad som går fel. Men två saker tänker jag på: Vispar du upp ägg och socker mycket innan du blandar i de andra ingrdienserna? I så fall är det bättre att röra, för att minska risken för sockerkaka. Du ska inte vispa in en massa luft i smeten, helt enkelt. Du berättar att den är smetig vid 15 minuter och överbakad vid 20 - har du provat däremellan? (Själv har jag en ugn där tiden för en kladdkaka är cirka 18 minuter!) Du kan alltid provsticka i kakan efter 15 minuter och sedan passa den noga under några minuter - då hinner du få den ur ugn innan den blir överbakad. Hoppas du kan få ordning på kakan! Kommentar av
fdhsxdfcv
22 juli 2013
har samma recept och det funkar bra. Ugnen på 200 grader och 17 min senare är det perfekt. När man stoppar ner en tandpetare i kakan skall den vara kladdig efter 17 min då den stelnar när den svalnar, detta gör att den är kladdig efter ett tag. Tar man ut kakan när den är torr så blir det inget kladd alls när den svalnat Kommentar av
osignerat
8 november 2010
Man ska röra ihop kladdkake smet inte vispa, då blir den kladdig MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! JulbrödHembakat bröd till julDet är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar. Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflor
I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag plockar ut min TIDIGT har dålig koll på tiden men bara så den fått en liten yta och inte rör på sig om jag ruckar på formen. Sen får den stå i kylen så den går att skära. Blir riktigt kladdig och god. Har ökat på med mer kakao också, brukar ta 4 msk.