Kladdkaka med yoghurtDu behöver:
Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt eller värm tills det mjuknar. (Det går också fint att hyvla smöret med osthyvel, då mjuknar det snabbt. Rör samman äggen och sockret. Blanda ner smöret, yoghurten och honungen och rör slätt. Rör samman torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rör slät och häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-18 minuter. Serveras ljummen med glass eller kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Dekorera med riven eller hackad mandel! Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FläskpannkakaMatiga pannkakorVarför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid. SconesOst- och olivsconesVisst kan man variera tebrödet framför andra ? scones. Scones smakar bra både i söta och matiga varianter. Baka klassiska scones och servera med smör och sylt. Eller gör goda chokladscones. Vill du ha ett matigare recept så prova nya ost- och olivscones! Med ost och oliver i degen får du läckra scones som passar både som fika och som tilltugg till en matig sallad. Varför inte göra fetaostsallad med bulgur och servera scones till? Eller njut sconesen som bröd till soppan! Smakligt så det räcker! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag upptäckte mitt i smeten att jag inte hade vetemjöl hemma utan någon slags "lantbröds"-blandning. Och bara några minuter efter att jag ställt in den i ugnen började den brännas och fick, i brist på aluminiumfolie lägga ett bakplåtspapper över. Men nu har jag en vacker kaka på bordet och det smakade grymt när jag nibblat lite i kanten!