Överbliven pasta kan bli en nästan lyxig och snabb måltid, om man steker upp den lite kvickt i olivolja tillsammans med grönsaker (paprika, aubergine, tomat med mera passar), lite tomatpuré, oregano och eventuellt lite matlagningsyoghurt eller grädde. Avsluta gärna med ost, till exempel parmesan eller riven mozzarella. Man tar helt enkelt vad man har hemma! Bara med olivolja, någon grönsak, tomatpuré och kanske oliver blir det gott. Postad av Fia i Tollered , 7 december 2009 Middag på överbliven mat Jaghar makaroner pasta etc kvar sedan dagen innan då jag kokar mer än vad som behövs. Blanda makaroner med någon typ av kött, strimlad skinka, kött från dagen innan, en korvbit etc, grönsaker ja vad som finns hemma. varva med några tomatskivor. Lägg i en form. Gör en äggstanning på 3 ägg och 3-4 dl mjölk salta och peppra och häll över. In i ugnen och sedan har du makaroner paj som kan serveras med nån sallad. Jag går inte efter recept så gradantal etc kan du kanske mixtra med lite själv. Lättare kan man inte göra en middag och dessutom jäkligt billig. Barnen brukar tycka om det. Postad av katja i Fjärås , 13 november 2009 Inkokt lax är otäckt enkelt och gott! Fast det är inte säkert att ungarna äter det? Att baka egna, hembakta pitabröd är också lätt och behändigt att servera - alla kan fylla med vad de gillar. Postad av Hannes i Värnamo , 15 oktober 2009 Tomattorsk är enkelt och barnvänligt. Blanda grädde med tomatpuré, oregano, salt och peppar och häll över ett tinat torskblock. Stö över riven ost och in i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader. Postad av Hanna i Stockholm , 11 oktober 2009 Någonting som är fruktansvärt gott och super enkelt är timjankyckling med fransk senap. Ingredienser 4 port 4 kycklingfiléer, ca 500 g 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla smör-&rapsolja 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 2 tsk fransk senap 1 tsk timjan 1 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket matlagningsgrädde Gör så här Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl. Häll det i pannan. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10 min. Strö ev över färsk timjan. Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker. Postad av Linda S i Stockholm , 11 oktober 2009 Jag lagade klassiskt fläsklägg för första gången förra veckan. Kanske inte jätteovanligt, men det hade aldrig blivit av att jag gjort det förrut - och jättegott blev det! Både barn och man uppskattade det mycket. Och det var superenkelt. Postad av Malin Nilsson i Malmö , 10 oktober 2009 Forumtrådarwww.kladdkakor.se, Allt om kladdkakor
Antal inlägg: 16
Maträtter och recept
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 28
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 7
Antal inlägg: 11
Efterrätter, kakor och godis
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
Vegetarisk mat
Antal inlägg: 5
Menyförslag och tips
Antal inlägg: 1
Dryckestips
Antal inlägg: 10
Allergirecept
Antal inlägg: 10
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
Bröd och bakning
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
Okategoriserat
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 2
www.kolarecept.se, Kola, kolarecept
Antal inlägg: 2
www.veganrecept.se, Veganmat, veganrecept
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
www.fisksoppa.se, Fisksoppa, recept och tips
Antal inlägg: 5
www.pannkakor.se, Allt om pannkakor
Antal inlägg: 8
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 6
Antal inlägg: 13
www.cheesecake.nu, Allt om cheescake
Antal inlägg: 1
www.bakakaka.se, Allt om kakor
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
www.morotskaka.com, Allt om morotskaka
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 1
www.tesorter.se, Allt om testorter
Antal inlägg: 8
www.hembakatbrod.se, Allt om hembakatbröd
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
www.kokasylt.se, Allt om sylt
Antal inlägg: 4
Antal inlägg: 1
Starta ny forumtrådMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptPolentapajPaj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen. GrötNya bättre frukostvanorSkrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten. GrötDagens viktigaste målTill mellanmål passar mättande hirsgröt, som brukar uppskattas av barn. Prova råggröt som går snabbt att koka och blir en stadig start på dagen. Tillbehören varierar du efter egen smak. Prova sylt, bär eller frukt - och varför inte hemlagat äppelmos? Med din egen favorit kommer du längta till frukost! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hjälp! Middagstips ...
Jag surfar runt lite planlöst på jakt efter lite inspiration för vad jag ska laga för middag till familjen ikväll. Jag vill prova något jag aldrig lagat förrut, men barnen måste gilla det, och det får inte vara för avancerat. Hjälp! :)
Postad av Elisabet i Sollentuna , 10 oktober 2009