Måste det vara så petigt jämnt? Jag har alltid slängt ihop allt på en höft och det funkar ju bra?! Postad av Våga vägra våg! , 21 oktober 2009 Köp dig en våg ,hantera degen med kärlek och varsamhet,våga misslyckas så kan du lyckas.Och läs recept.Lycka till! Postad av T , 16 oktober 2009 Okej... jag får se till att köpa en våg då om det är så viktigt ;) Har tänkt lära mig baka bättre bröd så då måste jag väl ha en våg. Någon som har bra nybörjartips? (Förutom att väga allting...) Postad av Janette , 15 oktober 2009 Precis som ovanstående har skrivit så är det ju främst vid bakning det är av intresse att väga alla ingredienser. Man hanterar ju mjöl som har en tendens att packa sig olika hårt i paketet samt beroende på vem som skopar upp mjölet i t ex ett decilitermått. Det går ju att packa ner säkert 100g i ett dl-mått mean alla recept utgår från ca 60g per dl. Jag har dessutom testat att hälla upp vatten med ett dl-mått och sedan kontrollvägt det, det har då alltid varit för lite vatten i förhållande till vad jag borde hällt i bunken, man måste verkligen ta ett fullt dl-mått med ytspänning på vattnet för att få med 100g vatten per gång. Postad av Jonas i Västerås , 15 oktober 2009 Jag håller helt med bagarn - det är nu jag lyckas med brödbaket,sedan jagbörjat väga allt. Postad av M i stockholm , 13 oktober 2009 Vill man baka riktigt gott bröd så måste man väga allting. Det går inte att veta att man ska lyckas om man bara tar på en höft. Så svaret är: Vågen skiljer amatören från amatören med ambitioner! Postad av Bagarn , 12 oktober 2009 Okej, det är kanske inte så viktigt att väga allting... ibland kan det vara lite petigt med allt vägande. Men ska man baka någonting som ska blir lika varje gång är det rätt bra att väga. Det blir exaktare, om man nu tycker det är viktigt... Postad av KG i Göteborg , 12 oktober 2009 jag har heller ingen våg, mäter upp allting på ett ungefär. Postad av Linda S i Stockholm , 11 oktober 2009 Forumtrådarwww.kladdkakor.se, Allt om kladdkakor
Antal inlägg: 16
Maträtter och recept
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 28
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 7
Antal inlägg: 11
Efterrätter, kakor och godis
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
Vegetarisk mat
Antal inlägg: 5
Menyförslag och tips
Antal inlägg: 1
Dryckestips
Antal inlägg: 10
Allergirecept
Antal inlägg: 10
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
Bröd och bakning
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
Okategoriserat
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 2
www.kolarecept.se, Kola, kolarecept
Antal inlägg: 2
www.veganrecept.se, Veganmat, veganrecept
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
www.fisksoppa.se, Fisksoppa, recept och tips
Antal inlägg: 5
www.pannkakor.se, Allt om pannkakor
Antal inlägg: 8
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 6
Antal inlägg: 13
www.cheesecake.nu, Allt om cheescake
Antal inlägg: 1
www.bakakaka.se, Allt om kakor
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
www.morotskaka.com, Allt om morotskaka
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 1
www.tesorter.se, Allt om testorter
Antal inlägg: 8
www.hembakatbrod.se, Allt om hembakatbröd
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
www.kokasylt.se, Allt om sylt
Antal inlägg: 4
Antal inlägg: 1
Starta ny forumtrådMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödLuftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Varför väga allting?
Jag undrar bara: Hur många är det som väger allting när de ska laga mat? Jag har ju inte ens en våg.. Är det någon mer än jag som mäter allt. Varför väga?!
Postad av Janette i uddevalla , 9 oktober 2009